Byggnation och utveckling av Sturefors Centrum

I slutet av 2018 blev alla etapper av Sturefors centrum klara och de nya hyresgästerna har flyttat in. Totalt blev det cirka 40 nya hyreslägenheter i 5 huskroppar. Byggnationen var indelad i etapper vilket redovisas nedan.

Sturefors Centrum

Ny entré till Ica Butiken samt en tillbyggnad med Restaurang för vår hyresgäst El Greco.

Etapp 1

Två friliggande byggnader med totalt 8 st lägenheter samt 19 st garage.
Lägenheterna är på 3,5 rum och kök med en yta på 72 kvm. Lägenheterna har genomgående ljusa ytskikt samt ekparkett i alla rum. I badrum och hall är det klinker. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, kombinerad tvätt- och torktumlare samt egna FTX ventilationsaggregat.

Etapp 2

En byggnad med 6 st lägenheter med tillhörande carports.
I byggnaden finns det två lägenheter på 2 rok med en yta på 50,5 kvm samt fyra lägenheter på 3 rok med ytor på ca 69 kvm. Lägenheterna har genomgående ljusa ytskikt samt ekparkett i alla rum förutom badrum och hall där det är klinker. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, kombinerad tvätt- och torktumlare samt egna FTX ventilationsaggregat. På övre plan har alla lägenheter en balkong medans nedre plan har en uteplats som vetter mot Ica Butiken.

Etapp 3

4 suterrängradhus med egna carports precis utanför lägenheten.
Mellan Björnbärsvägen och Ica parkeringen uppfördes fyra suterränglägenheter på 4 rok fördelat på två plan. Lägenheterna har en yta på 99 kvm. Entréplan vetter mot Björnbärsvägen där alla hyresgäster har en egen carport rakt utanför entrén. På nedre plan har varje lägenhet en egen uteplats som ramas in med en mur mot Ica parkeringen. Lägenheterna har genomgående ljusa ytskikt samt ekparkett i alla rum förutom badrum och hall där det är klinker. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, kombinerad tvätt- och torktumlare samt egna FTX ventilationsaggregat. På entréplan finns det även en balkong som blickar ut mot den nya centrumbildningen. 

Etapp 4

En större byggnad med 21 st lägenheter med tillhörande gemensamhetslokal samt en lokal i markplan.
Byggnadens utformning liknar ett trygghetsboende / seniorboende med en högre tillgänglighet, hiss och invändiga korridorer. För enkel på- och avstigning med bil byggdes en gångbro på plan två som ansluter mot Björnbärsvägen.

I byggnaden finns 6 lägenheter på 1 rok med sovalkov på 36,0 kvm, 13 lägenheter på 2 rok på 51,5 kvm samt 2 lägenheter på 2 rok på 53 kvm. Lägenheterna har genomgående ljusa ytskikt samt ekparkett i alla rum förutom badrum och hall där det är klinker. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, kombinerad tvätt- och torktumlare samt från och tilluft med värmeåtervinning. På de två övre planen har alla lägenheter en balkong medans nedre plan har en uteplats som vetter mot innergården / Ica Butiken.