När du flyttar in

Tips och råd vid inflyttning

När du ska flytta in i din nya lägenhet är det mycket att tänka på. Därför ger vi dig gärna några goda råd:

Anmäl flyttning och ny adress

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd i lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och besatår av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, ditt postfack eller ytterdörr.

Adressändring görs via Skatteverket. Att ändra folkbokföring gör du snabbast och enklast via Skatteverkets e-tjänst på deras hemsida. Det går bra att använda länken nedan.

Flyttanmälan Skatteverket

Anmäla Elabonnemang

Du måste flytta ditt befintliga eller teckna nytt elnätsabonnemang hos Tekniska Verken. Kontakta dem gärna i god tid innan inflytt. Du behöver även teckna elhandelsavtal med valfri elleverantör. 

Tekniska Verken

Mina sidor för hyresgäster

En vecka innan du flyttar in i lägenheten kommer du att få en länk skickad till din e-postadress. Via den länken kan du registrera ett konto på Mina sidor. På Mina sidor kan du bland annat göra felanmälan, se dina hyresavier, se info om dina hyresobjekt och hyresavtal. Mina sidor är även en kommunikationsportal för att skicka information till våra hyresgäster.

Om du inte mottagit länken kontakta oss så skickar vi den på nytt. Om du som hyresgäst senare glömmer ditt lösenord kan det återställas men då krävs e-postadress och användarnamnet som du tidigare skapat. Välj därför ett användarnamn som är lätt att komma ihåg t.ex. din e-postadress. Om du har skapat konto men inte minns ditt användarnamn så får du kontakta oss så hjälper vi dig. 

Tillträda lägenheten

När du ska flytta in i din nya lägenhet har du rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen. Inträffar den en lördag, söndag eller annan helgdag är det nästkommande vardag som gäller.

Anmärkningar på städningen

När du går in i din nya lägenhet ska den vara välstädad. Skulle du ha anmärkningar på städningen kontaktar du oss omgående. Har du gjort upp med den föregående hyresgästen om att få flytta in före kontraktsdatumet kan du inte begära ersättning om lägenheten är dåligt städad.

Besiktning

Din lägenhet besiktigas i samband med eller innan du flyttar in. Skulle du ha synpunkter på besiktningen ska du omgående höra av dig till RE Fastigheter. Det kan också vara bra att känna till vilka som är de vanligaste skadorna i lägenheten när våra hyresgäster flyttar, så att du kan undvika onödig debitering den dagen du flyttar från din lägenhet. De vanligaste skadorna är fettfläckar på tapet, skador i golv, sprickor i tvättställ, ostädade förråd, märken från husdjur, extrema kulörer på väggar, rökning (en nikotinskadad lägenhet är mycket dyr att sanera).

Nycklar

Du får normalt tre lägenhetsnycklar när du flyttar in och eventuella nycklar till tillhållarlås och tvättlås.

Förråd

De flesta lägenheter har separata förråd. Varje förråd är oftast märkt med samma nummer som lägenheten. Förvara inte några värdefulla saker i förrådet så förebygger du inbrott. Ställ heller inte något direkt på golvet för att undvika fuktskador. Lås dina förråd även om du inte använder dem för att undvika att någon annan ställer in saker i dem. Den dagen du flyttar ska även förråden vara tomma och städade.

Parkering

Önskar du att förhyra parkering i anslutning till din lägenhet. Kontakta Lisa på 013-10 50 00 eller lisa@re-fastigheter.se för att meddela detta. I flera områden är det kö på parkeringsplatser så anmäl intresse i god tid.