Jag har tappat bort en nyckel till lägenheten, kan jag göra en ny nyckel själv?

Svar:

Nej, alla våra nycklar är kopieringsskyddade och beställning av extra nycklar måste gå via oss. Så länge du bor kvar i din lägenhet kan du få en extra nyckel om du tappar bort en men vid en eventuell utflyttning så kommer du debiteras för en omläggning av låscylindern och tre nya nycklar. Ta kontakt med oss för aktuella priser.

Jag hyr en lägenhet av er i andrahand, får jag ta över förstahandskontraktet när andrahandsperioden går ut?

Svar:

Vi tillåter inte att andrahandshyresgästen tar över förstahandskontraktet, när andrahandsperioden har tagit slut och vi fått in en skriftlig uppsägning från förstahandshyresgästen kommer vi gå ut med förfrågningar bland de som gjort en intresseanmälan hos oss.

Får jag tapetsera om i min lägenhet?

Svar:

Du får tapetsera om i din lägenhet om det utförs fackmannamässigt och är i neutrala färger som kan bedömmas som okej för en efterkommande hyresgäst. Mer information finns under fliken boendefrågor, rubriken "Renovera på egen hand". 

Har ni några lediga lägenheter?

Svar:

Våra lediga lägenheter publiceras inte på vår hemsida (undantag gäller för vår nyproduktion i Sturefors där lediga lägenheter publiceras). För att söka lägenhet hos oss ska man skicka in en intresseanmälan, denna hittar du på förstasidan på vår hemsida. Allt eftersom vi får en uppsägning av en lägenhet så erbjuder vi några intressenter att få titta på den uppsagda lägenheten. Lägenhetssökande ansvarar själv för att hålla sina kontaktuppgifter aktuella och förnya sin ansökan var tredje månad om man vill kvarstå som sökande. 

Kan jag få mina hyresavier utskickade via e-post?

Svar:

Om du hellre vill få dina hyresavier utsända på e-post istället för utdelade i brevlådan anmäler du detta enklast genom att skicka ett meddelande till Helena@re-fastigheter.se där du anger vilken lägenhet / adress som det gäller och till vilken e-postadress som avierna skall skickas. Kom bara ihåg att meddela oss eventuell framtida ändring av e-postadress. 

Vem ansvarar för persiennerna i lägenheten?

Svar:

Eventuella persienner i lägenheten tillhör hyresgästen och utbyte eller reperationer utföres och bekostas av hyresgästen.

Vad finns det för bredbandsmöjligheter i min lägenhet. Bor på Nya Tanneforsvägen 30.

Svar:

I alla bostadslägenheter i våra fastigheter i Tannefors finns ComHem uttag. Detta innebär att både Tv, bredband och telefoni kan tecknas direkt med ComHem. Ring 90 222 för mer information eller läs på deras hemsida comhem.se/kundservice
Du kan även beställa bredband hos flera olika leverantörer som tillhandahåller ADSL-lösningar via telefonnätet.

Stop i avlopp?

Svar:

Mindre stopp i avloppet går enkelt att åtgärda själv. Använd en avloppsrensare med sugkåpa i gummi. Finns att köpa i vanliga varuhus.

För att undvika stopp i avloppet se till att aldrig spola ned matrester, fett eller olja. Inte heller kaffesump eller teblad. Detta skall alltid slängas i soporna. Var även noga med att ta bort hår och annat som fastnat i bottenventilen i badkaret, duschavloppet, handfatet eller diskhon.  

Finns det ett förråd till min lägenhet?

Svar:

Till de flesta lägenheter finns i regel ett förråd antingen på vinden eller i källaren, vilket framgår av hyreskontraktet. Förrådet har oftast samma märkning som finns på lägenhetsdörren. Sätt alltid ett ordentligt lås på ditt förråd, även om du inte använder det, och förvara inga värdesaker där. Brandfarliga ämnen får inte förvaras i utrymmet.

Har du svårt att hitta ditt förråd är du alltid välkommen att kontakta oss på 013-10 50 00.