Hyresbetalningar

Vi skickar ut hyresavierna runt den 10:e varje månad för nästkommande månad. Vi har flera betalningsalternativ. Du kan välja att betala hyran via autogiro, E-faktura eller att få dem skickade på e-post. Om du inte gör något val kommer hyresavierna att skickas till din e-post.

Hyran ska betalas i förskott, senast den sista varje månad. Det innebär till exempel att hyran för april månad ska vara oss tillhanda senast den sista mars. Den som inte betalar i tid kan bli uppsagd från lägenheten. Får du problem att betala hyran, kontakta oss genast så att vi tillsammans kan reda ut din situation.

Om du saknar hyresavi eller OCR-nummer så kan logga in på Mina sidor, där kan du se alla dina hyresavier. 
Om du har allmänna frågor om dina hyresbetalningar kontakta Lisa på 013-10 50 00 eller lisa@re-fastigheter.se

Autogiro

Du kan välja att betala hyran via autogiro. För att anmäla autogiro kan du antingen gå in på din Internetbank eller skicka in vår autogiroblankett. För att anmäla via din Internetbank loggar du in där och skapar ett nytt autogiromedgivande, som mottagare söker du fram RE Fastigheter i Linköping AB och skickar in anmälan. I rutan betalarnummer kan du fylla i ditt personnummer. 

Du kan även fylla i och skicka in vår autogiroblankett till nedanstående adress eller lämna i vår brevlåda som finns utanför vårt kontor.

Autogiroanmälan

RE Fastigheter
Drottningtorget 1 D
582 52 Linköping
Bra att veta om du väljer att betala hyran via autogiro:
  • Ditt nya autogiro börjar gälla när du på din hyresavin ser att det står "beloppet dras via autogiro" och att avin är makulerad.
  • Du är alltid själv ytterst ansvarig för att hyran betalas i tid.
  • En ansökan lämnas in per hyresavtal. Autogirouppdraget är sammankopplat mellan dig som kontraktsinnehavare och bankkontoinnehavare. Alltså måste kontraktsinnehavare och den som står för bankkontot vara samma person.
  • Vid byte av bank eller konto räcker det att du meddelar din bank.
  • Finns inga pengar på kontot prövar banken dra pengar ytterligare två gånger två dagar in i månaden. Finns inte hela hyresbeloppet på kontot dras ingenting.
  • Om hyran inte kan dras från ditt konto, enligt ovan, måste den aktuella hyran betalas in manuellt via bankgiro.

E-faktura - få din hyresavi till din Internetbank

Om du vill ha E-faktura så skickar vi hyresavierna direkt till din Internetbank och det du behöver göra är att kontrollera uppgifterna och godkänna för betalning.

  • När du godkänt fakturan ser banken till att den betalas på förfallodatumet.
  • Du slipper fylla i OCR-numret och andra uppgifter

Vill du betala med E-faktura så ska det anmälas via din Internetbank. Sök på RE Fastigheter i Linköping AB och skicka in anmälan.